Stortinget?

Etter gårsdagens oppslag i Aftenbladet er det nå kjent at Rogaland FpU vil ha meg på Stortinget.

En Kvitsøybu på Stortinget?

Jeg må ærlig talt innrømme at jeg ikke hadde tenkt særlig i de baner, men i løpet av de siste ukene har jeg fått noen spørsmål internt i partiet om jeg vil stille hvis nominasjonskomiteen spør meg, og jeg har spurt om råd, sondert terrenget litt og kommet frem til at jeg da vil si ja.

Selvfølgelig vil jeg det.

Jeg er en idealistisk politiker med liberalismen godt forankret i ryggmargen, og finnes det da en bedre talerstol enn Stortingets for å diskutere viktige prinsipielle spørsmål?

Mitt politiske mål vil alltid være å flytte mest mulig makt og bestemmelsesrett bort fra politikere og byråkrater, og over til enkeltmennesker. Litt flåsete kan man si at mens Johan Sverdrup på Stortinget i 1872 snakket om «All makt i denne sal», så kan jeg godt tenke meg å stå på Stortingets talerstol og snakke om «mindre makt i denne sal».

Jeg mener nemlig at politikerne blander seg borti alt for mye i dag.

– Må vi virkelig bli detaljstyrt av et omfattende regelverk for å snekre en terrasse eller bygge en garasje?
– Skal det være en offentlig oppgave å bestemme åpningstidene på Prix?
– Må vi ha politikere til å bestemme for oss hvor og når vi skal få kjøpe en flaske hvitvin?
– Er det en offentlig oppgave å sørge for at vi spiser mindre sjokolade, eller kan vi f.eks fjerne sukkeravgiften som ble innført med en helsemessig begrunnelse?
– Skal politikerne bestemme om soveromsvinduene skal være lukket eller ikke? (diskusjonen om passivhus)

20120606-024558.jpg

Dette, og mye, mye mer er avgjørelser som jeg mener lett kan og bør tas av hver enkelt, uten at staten skal stå over med sin moralske pekefinger og formane hva som er rett og galt. Man kan ofte være uenige i de valg enkeltmennesker tar, men i et fritt samfunn så skal man også respektere at vi er forskjellige, og man skal akseptere at andre folk ønsker å leve sine liv stikk i strid med hva man selv ville gjort, og i strid med hva man selv mener er moralsk riktig.

Kardemommeloven er genial i så måte, og er min egen lille, private grunnlov. Innholdet er som i Norges grunnlov. Kort og grei, enkel å forstå, og med et klart liberalistisk budskap.

«Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og forøvrig kan man gjøre som man vil»

Jeg mener at jeg har noe å bidra med på Stortinget, og har nå stilt meg til disposisjon. Fortsatt er det god tid for lokallag i Rogaland FrP til å foreslå kandidater, men jeg håper selvsagt at jeg får tillit. Det er imidlertid en lang vei å gå fra det å nå bli foreslått, for så å bli nominert og deretter valgt, og jeg er også inneforstått med at jeg kan ende opp med å ikke få plass på valglisten til FrP i det hele tatt.

Hovedoppgaven min i partiet, enten jeg blir nominert eller ei, vil uansett være å jobbe for at FrP gjør et best mulig valg i 2013, at vi kommer i regjering og at vi får gjennomslag for mest mulig av vår politikk.

Spennende blir det uansett – og jeg er stolt over å ha blitt foreslått 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s