Unge på boligjakt

VGs oppslag om at renter på oppsparte BSU-midler skal regnes som inntekt, har skapt en del frustrasjon, og at dette vil gjøre det vanskeligere for ungdom som vil kjøpe seg egen bolig.

Ja, det vil gjøre det litt vanskeligere, fordi renteinntektene vil medføre at studenter kan tjene mindre per år fremover i forhold til i dag, ellers kommer de over grensen som gjør at de mister retten til stipend. Dette vil føre til mindre sparing, noe som forverrer dagens situasjon.

Selv om dette er et problem som bør fikses, så er likevel hovedproblemet alt det andre som ikke gjøres for unge som vil ha bolig, og som vil ha mye større effekt.

Fremskrittspartiet har blant annet foreslått å
– heve taket på hvor mye en student kan tjene før retten til stipend frafaller
– heve BSU fra dagens 150 000 til 300 000
– øke årlig sparebeløp fra 20 000 til 50 000
– heve frikortgrensen fra 40 000 til 70 000
– fjerne dagens krav om 15 % egenkapital ved kjøp av bolig. Dette kan bankene styre selv

Sist men ikke minst er vi opptatt av å redusere Fylkesmannens makt og innsigelsrett i plan- og arealsaker og kraftig forenkle Plan og bygningsloven, samtidig som FrPere i kommunestyrer alltid kjemper for en JA-holdning i kommunen, raskere saksbehandlingstid i byggesaker og lave saksgebyrer.

Hvis vi samtidig legger på minnet at Jens Stoltenbergs tidligere arbeidsgiver, SSB (Statistisk Sentralbyrå), har gjort beregninger av FrPs alternative statsbudsjett for 2012, hvor vi i tillegg til det ovennevnte foreslo enda flere skatte- og avgiftslettelser til beste for folk flest, så var deres klare konklusjon at FrPs politikk vil gi lavere inflasjon, lavere rente, høyere BNP og høyere sysselsetting.

SSB er altså ikke enig i det skremselsbildet Jens Stoltenberg tegner opp som konsekvensene av FrPs politikk, og kanskje er det på tide at vi med vår politikk og våre forslag endelig kan få slippe til?

Kombinasjonen av alle våre foreslåtte tiltak ville virkelig ha hjulpet unge som ønsker egen bolig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s