Ny regjering = proffboksing

Fremskrittspartiet har vært i mot forbudet mot profesjonell boksing i Norge siden det ble innført i 1981, og har flere ganger fremmet forslag om å oppheve forbudet. Vi har etter hvert fått støtte fra Høyre. I fjor mai foreslo Mette Hanekamhaug (FrP) nok en gang å få forbudet fjernet, og da varslet også Venstre og KrF at de er for å fjerne forbudet. Det vil bety at med borgerlig flertall etter valget 2013, så kan vi altså håpe på at Cecilia Brækhus kan få bokse kamper på hjemmebane.

Cecilia Brækhus bokset i går i Frederikshavn, mot franske Anne-Sophie Mathis, og beholdt tittelbeltene sine med seier 97-93 etter 10 runder. Dette var en kamp som ble veldig hypet opp av media, og siden den ble vist på den «norske» kanalen Viasat4, så fulgte «hele Norge» med.

Også kultur- og idrettsminister Hadia Tajik. Som satt på Stortinget i fjor mai, og stemte for et fortsatt forbud mot profesjonell boksing i Norge.

Likevel skrev hun fra sin twitterprofil: «Gratulerer Cecilia Brækhus. For ein prestasjon!»

Jeg mener at det er en smule dobbeltmoralsk å gratulere en utøver som driver med en idrett som man vil forby. Det er litt sånn som Jokke og Valentinerne synger i sangen «Her kommer vinteren»:

«…men bare på skjermen, og bare når vi vinner»

Det ble storm på Twitter i går etter uttalelsen fra Hadia, så regner med vi i media vil få se en oppklaring på om Hadia fortsatt er for eller mot idretten og prestasjonen hun hyllet.

Et forbud er etter hva jeg har forstått kun forbudt i Cuba, Nord Korea, Iran og Norge. Vi er altså i godt selskap. (Korriger meg gjerne om jeg har feil)

Så hvorfor åpne opp for denne idretten?

Det er ingen tvil om at det er en helsemessig risiko knyttet til boksing, som så mange andre idretter, men idretten velges frivillig, og går ikke utover en tredjeperson, kun de som deltar. Det er åpenbart for alle at det er en fare knyttet til dette. Selvsagt er det det, de slår på hverandre. Hardt. Mot hodet.

Mange motstandere av profesjonell boksing er opptatt av nettopp dette, at man slår hverandre i hodet. Likevel tillater vi i Norge f.eks amatørboksing, judo, karate og kickboksing. De har like mange slag, og også spark mot hodet, og jeg har ikke hørt snakk om at disse skal forbys. Det kan også være verdt å nevne at rugby har hodeskader på lik linje som profesjonell boksing. Hørte jeg noen som ville forby det? (Nevnte noen dobbeltmoral?)

Vi tillater samtidig at folk frivillig kaster seg ut fra fly flere tusen meter over bakken, det er lov å spenne på seg ski for så å sette utfor en bakke og hoppe 200 meter, og det er lov å sette utfor fossefall i en liten kano. Da må man vel også kunne tillate boksing?

Jeg har ingen prinsipielle motforestillinger mot å tillate profesjonell boksing, og vil bare avslutte med et passende sitat fra stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (FrP):

«Hvis vi bare skal tillate skadefrie idretter så vil vi sitte igjen med sjakk og snooker»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s