Pisk eller gulrot

Det jobbes på spreng blant flertallspolitikerne i regionen for å sikre nullvekst i biltrafikken. Smak på ordet. Nullvekst. All vekst i trafikken skal i fremtiden altså skje ved at folk tar buss, sykler eller går.

Samtidig er visjonen til blant annet Stavanger og Sandnes at det skal bli 120 000 nye innbyggere de neste 20 årene, og at det i denne perioden skal komme 70 000 nye arbeidsplasser bare på Forus.

30 nye bomstasjoner, økte bompenger, rushtidsavgift og forbud mot gratis parkering på jobb er noen av virkemidlene som de andre politikerne vil ta i bruk for å oppnå visjonen om nullvekst.

Det er vel og bra med flotte visjoner, men kanskje man bør stikke fingeren i jorden og sammenligne visjonene av og til? Tror man virkelig at man kan få til en nullvekst i biltrafikken ved å få 120 000 nye innbyggere i regionen? Tror virkelig de andre politikerne at 70 000 nye ansatte vil sykle til og fra jobb på Forus på en tyipsk vestlandsdag som i dag, med kuling og regn?

For FrP er det viktigste at folk kommer seg raskt fram og at vi får fjernet køene enten du bruker bil, buss eller sykkel. Ved å innføre kompiskjøring (3+), bygge ut veiene med bl.a. et ekstra felt på motorveien, 4-felt på Solasplitten og 4-felt fra flyplassen til Randaberg (Trafikkorridor Vest), så kan vi få redusere køer og utslipp uten å måtte bruke pisken kun for å kreve inn enda mer penger fra bilistene.

FrP vil også innføre skattefritak for månedskort på kollektivtrafikk betalt av arbeidsgiver. Da får vi et virkemiddel som treffer akkurat de som skal på jobb om morgenen, og hjem igjen på ettermiddagen, og Regjeringens egne beregninger viser at et slikt fritak vil føre til at 175 000 personer hver dag vil ta bussen i stedet for bilen.

Dette vil nok gi langt bedre resultat enn rushtidsavgift, flere bomstasjoner, økte bompenger og parkeringsrestriksjoner

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s