Milliardløft til Rogaland

Fremskrittspartiet presenterte på mandag vår satsing på samferdsel for de neste 10 årene.

Vi presenterte en offensiv visjon, som på kort tid vil sørge for langt bedre infrastruktur. Befolkningen i Stavanger/Sandnes er forventet å øke kraftig, og befolkningen for Rogaland sett under ett vil øke med 157 000 innbyggere fra 450 000 til 607 000 innen 2040. Vi mener at den forventede befolkningsveksten må få konsekvenser for statlige samferdselsprioriteringer, og at Rogaland derfor er et satsingsområde for Fremskrittspartiet

Følgende prosjekter er inkludert i vår visjon:

  • Rogfast E39
  • E134 over Haukeli
  • Transportkorridor Vest (4-felt mellom Sola-Tananger-Randaberg)
  • 4-felt Kristiansand – Sandnes
  • 6-felt Sandnes – Stavanger
  • 4-felt Solasplitten
  • Dobbeltspor til Egersund
  • 13 milliarder kroner til kollektivtrafikk i de 4 storbyområdene

En slik satsing på infrastruktur vil sørge for økt lønnsomhet for næringslivet, lavere byggekostnader siden man prosjekterer strekningene i «ett jafs» i stedet for stykkevis og delt, i tillegg til at bedre veier og færre bilkøer vil sørge for at man utvider boligområdet for hvor folk vil synes det er aktuelt å bosette seg. De aller fleste regner nemlig pendleravstand i tid og kroner, ikke antall kilometer, så et bedre, mer effektivt og bomfritt veinett vil sørge for at presset i boligmarkedet i Stavanger/Sandnes reduseres.

Fremskrittspartiets måte å finansiere dette på vil være uten bompenger, men i stedet å opprette 3 forskjellige infrastrukturfond, hvor avkastningen skal være øremerket hvert sitt formål.

1)      bygging av vei
2)      jernbane
3)      kollektivtransport i storbyområdene.

Fremskrittspartiet vil bruke mye penger på vei de neste 10 årene, og vi har forholdt oss til Statistisk Sentralbyrå som 2.mai i år kom med en rapport som viser at Norge kan tåle 45,5 mrd ekstra i årlige investeringer i infrastruktur, uten at det skaper press i økonomien. Handlingsrommet er veldig stort, og vi har med våre samferdselsvisjoner forholdt oss innenfor dette handlingsrommet.

Fremskrittspartiet ser ikke på bygging av vei som en utgift, men som investeringer for fremtiden. Veibygging er en god investering for vårt lokalmiljø, for næringslivet og norsk økonomi, for hverdagen til folk flest og vil komme både oss og fremtidige generasjoner til gode.

Fremskrittspartiet vil ha en offensiv samferdselssatsing og gjennomføre dette nå fordi vi mener at vi ikke har råd til å la være.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s