FrP viser handlekraft

Fremskrittspartiet gikk til valg på en enklere hverdag for folk flest. Derfor er jeg stolt over at Fremskrittspartiet etter bare 3 uker i regjering har startet utbyggingen av å bygge vei uten bompenger. E-134 Seljord-Åmot, som er en viktig parsell på en av hovedtransportårene, skal nå bygges helt uten bompenger.

Bilistene betaler allerede skyhøye avgifter, og bompenger er en ufornuftig bruk av skattebetalernes penger. Bare på denne veien hadde det forrige stortingsflertallet planlagt å ta inn over 500 millioner kroner i bompenger, selv om utbyggingskostnadene ikke var mer enn 315 millioner kroner. Årsaken til dette er at kostnader på lånet til bompengeselskapet og administrasjonsutgifter på driften av bomstasjonene ville kostet omtrent 200 millioner kroner.

Dette ville vært penger som ikke ville gått til vei, og i dette prosjektet har FrP nå fått gjennomslag for å fjerne bompengene. I regjeringsplattformen med Høyre så har Fremskrittspartiet også fått gjennomslag for at det nå skal bygges mer vei de neste 10 årene enn hva stortingsflertallet vedtok i juni, og at det skal kreves inn en mindre andel bompenger enn hva stortingsflertallet ønsker.

Basert på valgresultatet og det faktum at vi er eneste parti som ønsker å gjøre noe med bompengene, så er det dessverre slik at vi ikke vil klare å fjerne alle bomstasjonene i denne perioden, men med mer effektiv drift, administrering og utbygging, så vil bompengeandelen gå ned.

FrP i regjering gir en billigere reisevei for mange bilister.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s