Ny regjering gir økt jernbanesatsing (Jærbanen)

Senterpartiets Geir Pollestad legger opp til en merkelig debatt om Jærbanen. I regjering planla SP og de rødgrønne at norske jernbaneinvesteringer skulle nå en topp i 2014/15 og deretter reduseres, (Referer Nasjonal Transportplan 2014-2023).

Videre så planla de ingen investering på Jærbanen de neste ti årene. Ikke en eneste krone frem til 2023.

Nå er Pollestad kommet i opposisjon, og da krever han at jernbaneinvesteringene skal øke år for år, og at det nå er rom for å satse ekstra på Jærbanen. Hvis Pollestad og SP har ment at en slik satsing har vært ønskelig, hvorfor fremkom ikke dette i Nasjonal Transportplan?

Pollestad mener videre at en statsråd fra Rogaland skal være Rogalands mann i regjeringen.

Jeg er glad for at statsrådene i H/Frp-regjeringen ikke fremstår som representanter for sine hjemsteder, men i stedet ivaretar nasjonens interesser. Det handler om å forstå rollene.

Derimot skal jeg love at jeg som rogalandsrepresentant vil kjempe Rogalands sak i Stortinget. Men med Pollestads logikk burde han selv gå stille i dørene, for han har gjort en dårlig jobb for Rogaland i regjering da han ikke klarte å skaffe en krone til jernbaneinvesteringer på Jærbanen de neste ti år.

Da har jeg mer tro på H/Frp-regjeringen og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

I løpet av litt over 100 dager i regjering har satsingen på vei og jernbane økt med over 2 mrd kroner, seks bomstasjoner er fjernet, og man er i gang med flere reformer som vil styrke vei- og jernbanesektorene.

Viktigst av alt: de har gitt grønt lys til videre planlegging av Jærbanen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s