Asfaltarven fra de rød-grønne

Vedlikeholdsetterslepet på fylkes- og riksveier er enormt, og er anslått til et sted mellom 50-75 milliarder kroner. Innenfor samferdsel er arven etter den rød-grønne regjeringen triste greier, og vedlikeholdsbehovet har vokst år for år.

Den rødgrønne regjeringen hadde ingen intensjon om å gjøre noe med det da de la opp til å asfaltere færre km vei i 2014 enn det som ble gjort i 2013. Dette ville ha ført til at vedlikeholdsetterslepet ville vokst ytterligere. Den nye regjeringen tar imidlertid grep og øker nivået på asfalteringen, slik at vi nå asfalterer mer i år enn i fjor. Dermed stopper også veksten i vedlikeholdsetterslepet. Det er en god utvikling, og en ny retning, som viser at Frp i regjering utgjør en forskjell.

Ap har vært ærlige på at det skal drives en svertekampanje mot regjeringen. Det gjør dessverre partiet også i denne saken. Aps transportpolitiske talsperson beklaget seg over at regjeringen ikke økte satsingen enda mer. Hun sa til NTB at Ap ville hatt asfaltert minst like mye. Men faktum er at de rødgrønnes forslag til statsbudsjett ville gitt mindre asfaltering, og dermed ville vedlikeholdsetterslepet økt også i 2014.

Jeg skjønner at Ap er skuffet over ikke lenger å være i regjering, men jeg hadde håpet at de kunne forholde seg til fakta når de uttaler seg, og ikke komme med feilaktige påstander.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s