Vi tenker nytt om vegbygging

Nylig bestemte samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen at den nye 24 kilometer lange E18-strekningen mellom Sandefjord og Tønsberg skal åpne før fellesferien på alle fire felt, i stedet for i oktober, som var den opprinnelige planen. For alle som er opptatt av trafikksikkerhet og effektiv vegutbygging er dette gode nyheter.

Den nye vegstrekningen har stått nesten klar en tid, og det har vært stor frustrasjon knyttet til den. Det har skjedd en rekke ulykker, noen av dem alvorlige, og det har vært forvirring knyttet til midlertidig merking langs byggestrekningen. Mange har, med rette, spurt seg hvorfor man ikke bare kunne gjøre ferdig vegen med en gang og få den åpnet.

Det er dette vi nå har fått til, ganske enkelt ved å snakke med Statens vegvesen og entreprenørene for å finne en løsning. Entreprenørene som bygger vegen mente en åpning før sommeren ville la seg gjøre dersom de fikk jobbe døgnkontinuerlig fremover. Slik blir det nå. Fartsgrensen vil den første tiden være noe redusert (80 km/t mot 100 km/t normalt) av hensyn til sikkerheten til anleggsarbeiderne som skal jobbe med de siste detaljene frem til høsten.  En åpning for trafikk på alle fire feltene på den nye strekningen betyr mye både for trafikksikkerheten og fremkommeligheten. Strekningen er tungt trafikkert med hele 27 000 biler per døgn. I sommermånedene er trafikken på nesten 31 000 biler per døgn. Det har vært en rekke ulykker på strekningen i løpet av anleggsperioden, også dødsulykker. Jeg er derfor svært glad for at vi nå får bedre kjøreforhold fire måneder tidligere enn planlagt – og før den hektiske sommersesongen. Det kan redde liv.

Framskyndingen av åpningen av denne nye firefeltsvegen gjennom Vestfold er et eksempel på at regjeringen tenker nytt når det gjelder vegbygging. Den rødgrønne regjeringen var flink til å bevilge penger til vegbygging, men satte sjelden spørsmålstegn ved om systemet for vegbyggingen fungerte godt nok. Det er H/FrP-regjeringen i full gang med – og det vil merkes. I Vestfold allerede 4. juli i år – da nyvegen åpnes.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s