Hent i barnehagen med firmabilen

Veldig mange arbeidstakere opplever i dag utfordringer i forbindelse med bruk av firmabil. Man kan bruke yrkesbil som egentlig ikke er egnet for privat bruk/familiebruk, f.eks en typisk arbeidsbil som rørleggere, tømmermenn og folk i anleggsbransjen benytter til og fra jobb. Bruker man derimot denne til å eksempelvis hente i barnehagen blir det full firmabilbeskatning, og man risikerer straffeskatt.

Jeg har mottatt veldig mange henvendelser fra firmaer som ønsker forenklinger innenfor dette området, med håp om vi kan sørge for at arbeidstaker kan foreta små ærender som eksempelvis å svippe innom butikken på vei hjem, eller stikke innom barnehagen med arbeidsbilen på vei til jobb.

Det er ulogisk og tungvint at man i dag først må kjøre og levere barnet i barnehagen i egen bil, for så å enten kjøre hjem eller til arbeidssted for å hente ut arbeidsbilen. De fleste rørleggere, elektrikere og anleggsarbeidere har veldig sjelden behov for å møte opp på firmaets kontoradresse, men heller direkte hos kunden. Dermed er dagens løsning veldig tungvint om man vil unngå full firmabilbeskatning, for med gjeldende regelverk vil et slikt stopp i butikken, barnehagen eller skolen utløse full firmabilbeskatning.

For å unngå dette velger mange å enten ta sjansen på at regelbruddet ikke blir oppdaget, eller så må man altså kjøre hjem og bytte bil før man drar i butikk eller på barnehagen/skolen for å hente barna. Dette er et stivbeint system som gjør hverdagen vanskelig for mange med firmabil, og derfor er det veldig gledelig at Regjeringen nettopp har sendt nye skatteløsninger for bruk av firmabil ut på høring. Nå skal det bli enklere for folk flest å kunne nytte firmabilen til privat bruk, til og fra jobb, uten at full firmabilbeskatning utløses.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s