Arbeiderpartiets krumspring om E39

Mandag 18.mai var Rogalandsbenken på Stortinget invitert til et møte med fylkespolitikerne og ordførerne i Rogaland for å få innspill på aktuelle saker. I dette møtet delte blant annet Tom Tvedt (Ap) sin bekymring for at en utredning av ny trasé for E39 kan forsinke hele prosjektet.

Det er rett og slett komisk at Arbeiderpartiet er bekymret for utsettelse av E39. I tiårsplanen for samferdsel som de vedtok i 2013 (NTP), mens de enda var i regjering, var det ikke en eneste krone til utbedring/ny vei mellom Lyngdal – Ålgård. De har til gjengjeld protestert heftig på avgjørelsen om 4-felt mellom Kristiansand og Stavanger, og er også motstandere av nytt veiselskap.

Vi har sagt at det skal være 4-felt mellom byområdene Stavanger – Kristiansand, og at det skal være veiselskapet som skal bygge dette. Strekningen er en av 7 strekninger som blir en del av oppstartsporteføljen til det nye veiselskapet, som skal være i gang i 2016. Vi skal nå bygge en hovedvei som skal vare de neste 50-100 år, og da er det uansvarlig av oss å ikke utrede hva som er beste trasevalg. Utredning av alternativ trase skal være ferdig før jul, altså før veiselskapet er i gang, så her er ingen forsinkelser.

I stedet for å være bekymret over det som nå vil bli en fremskyndelse, og langt bedre veistandard med kortere reisetid, mellom Stavanger og Kristiansand, burde Arbeiderpartiet vært flau over at de selv ikke hadde planlagt å gjøre noe her i de neste 10 årene. Eirin Sund, transportpolitisk talsperson i AP, sa til Aftenbladet senest 22.januar i år at Ap vil prioritere gjenåpning av Ålgårdbanen før 4-felt på E39. Da er det verdt å merke seg at Ålgårdbanen fant de heller ikke plass til i sin 10-årsplan for samferdsel som de vedtok i 2013, så med Arbeiderpartiet i regjering kunne vi sett langt etter noen fremskynding av samferdselsprosjekter i Rogaland.

At de som nå er motstandere av både 4-felt og veiselskap, og som ikke hadde planer om å gjøre noe med strekningen på de neste 10 år, er bekymret for fremdriften, ja, det lever jeg veldig godt med. Takke meg til en handlekraftig samferdselsminister i Ketil Solvik-Olsen, som skjærer gjennom og sikrer at E39 blir en prioritert strekning, at den får 4-felt i stedet for 2-felt, og at vi får lagt på bordet forskjellige traséalternativer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s