Naturvernforbundet sover i timen

Torsdag 21.mai var det høring på Stortinget om samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sitt utkast til veireform «På rett vei», og Naturvernforbundet brukte anledningen til å fortelle om sin frykt for at Sørlandsbanen skal bli en museumsgjenstand med den veisatsingen vi planlegger.

Først må jeg si at det er hyggelig å høre at den store satsingen på vei blir registrert, men Naturvernforbundet kan umulig ha fått med seg at vi samtidig har lagt frem en jernbanereform. For FrP er det viktig å tenke helhetlig innenfor samferdsel, og vi satser på flere områder samtidig. Vi ønsker å gjøre både veitransport og bane mer tilgjengelig for alle dem som må pendle, og vi skal gjøre hverdagen enklere for alle som er avhengig av transportløsninger for å få hverdagene til å henge sammen. Vi øker derfor transportkapasiteten for både vei og bane, og så overlater vi valget av transportform til den enkelte.

Siden regjeringsskiftet har bevilgningene økt med 50 % siden regjeringsskiftet, vedlikeholdsetterslepet blir redusert etter å ha vokst med ufattelige 1 mrd kroner hvert år siden 2005, vi har forbedret rutetilbudet med flere avganger og det er i år nesten 100 flere togsett på sporet sammenlignet med i fjor. Vi har satt i gang utredning om sammenkobling av Vestfold- og Sørlandsbane, og antall avganger på Sørlandsbanen er nå blitt doblet. Dette gjør at flere nå velger å ta toget fra Egersund til Oslo og Gardermoen, i stedet for å kjøre bil til Sola flyplass og fly til Oslo.

Om dette kvalifiserer til en frykt for at Sørlandsbanen skal bli en «museumsgjenstand» så kunne det vært interessant å vite hva de mente om forrige regjerings jernbanesatsing.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s