Senterpartiets dobbeltspill om E39

Firefelts motorvei til Kristiansand, og muligheten for en bedre trase over høg Jæren er to resultat av at FrP sitter i regjering. Det er kjekt å se at Senterpartiet er så begeistret over FrPs innsats at de nå snur om på sine standpunkt fra tiden de selv satt i regjering. Nå hevder SP de er forkjemper for både 4-felt og  ny trasé over høg-jæren.  I regjering var de imot.

I Aftenbladet 15.november 2012 avviste daværende statssekretær i Samferdselsdepartementet, Senterpartiets Geir Pollestad, å utrede det som nå kalles Jærlinja.  I Aftenbladet 22.august 2014 bekreftet Pollestad nok en gang at han var for dagens trasé, altså ikke positiv til noen ny utredning. Senterpartiet var altså negative til ”jærlinjen”, inntil FrP viste at det var mulig å tenke tanken. Initiativet kom fra Rogaland FrP.

Tilsvarende ser vi vedrørende fire-felt motorvei. Den samme Pollestad var med å legge frem den rød-grønne regjeringens 10-årsplan for samferdsel (NTP) i 2013, og 13.mars i 2013 kunne vi lese i Aftenbladet at her var det ikke snakk om noe 4-felt mellom byregionene Stavanger-Kristiansand. Pollestad var også svært skeptisk da FrPs nestleder og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i fjor sommer varslet planlegging av 4-felt motorvei. Men nå later SP som de er pådrivere. Morsomt at SP snur fra å selv ha sagt nei i åtte år, til å bli jublende entusiaster når FrP i regjering sier ja.

Jeg blir dog litt betenkt når SP stadig sier vi må forholde oss til fremdriftsplanen for E39. I og med at Senterpartiet og de rød-grønne ikke la inn en eneste krone til vei mellom Lyngdal og Ålgård i 10-årsplanen for samferdsel som de vedtok i juni 2013, betyr det at SP ønsker intet skal skje på strekningen før tidligst 2024. Heldigvis er vi i FrP mer ambisiøse enn det.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s