Mer asfalt og økt vedlikehold

Viser til leserbrev i Aftenbladet tirsdag 23.juni fra Kårleiv Kristoffersen, som skrev «Aldri før har jeg sett mer asfaltering i distriktet, uansett hvor man kjører så pågår det asfaltarbeid.»

Jeg hadde selv gleden av å kjøre kilometer på kilometer på nylagt asfalt fra Stavanger til Kristiansand i helgen, og som transportpolitiker må jeg si at jeg elsker lukten av nylagt asfalt, samtidig som det gir en helt annen kjøreglede.

Takket være solide budsjettbevilgninger til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen opplever vi et taktskifte hvor det blir asfaltert 3685 km i år, og 2015 er første år på flere tiår at vi ser vedlikeholdsetterslepet reduseres, i stedet for å vokse ytterligere.

Forfallet på riks- og fylkesveiene er dessverre enormt, på mellom 75-120 milliarder kroner. (Se bilde). Dette skyldes at det har vært bevilget alt for lite midler til vedlikehold over mange år.

Fremskrittspartiet er opptatt av at det settes av nok penger til drift, vedlikehold og oppgradering av veinettet i årene framover, og har nå bedt vegvesenet om en plan for å få eliminert vedlikeholdsetterslepet. Det er dårlig økonomi å la veiene forfalle så mye at det er nødvendig med omfattende og dyre tiltak for å reparere dem, men heldigvis er trenden snudd med FrP i regjering, og flere og flere opplever nå nylagt asfalt hvor de enn kjører.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s