Mer rettferdig firmabilbeskatning

Håndverkere med arbeidsbil har i årevis risikert full firmabilbeskatning hvis de måtte stoppe i butikken på vei hjem. Nå snur Fremskrittspartiet opp-ned på Aps urimelige firmabilbeskatning.

En enklere hverdag for folk flest er Fremskrittspartiets mål. I forslaget til statsbudsjett for 2016 forenkler vi nå regelverket for beskatning av yrkesbiler, slik at det skal bli enklere å bruke arbeidsbil til små ærender som eksempelvis å hente og levere i barnehagen. snur finansminister Siv Jensen opp-ned på den urimelige firmabilbeskatningen.

Håndverkere som i sitt daglige virke bruker en typisk arbeidsbil har i årevis risikert full firmabilbeskatning hvis de måtte stoppe i butikken, på skolen eller i barnehagen på vei hjem fra jobb. Løsningen for mange har derfor vært å kjøre hjem i yrkesbilen, bytte bil, og så gjøre ærendet som de fleste helst skulle tatt på vei til eller fra jobben. Dette er verken god samfunnsøkonomi eller særlig klimavennlig, og har vært en ulogisk løsning for de det gjelder. De fleste rørleggere, elektrikere og anleggsarbeidere har veldig sjelden behov for å møte opp på firmaets kontoradresse, men heller direkte hos kunden. Dermed har dagens løsning vært veldig tungvint om man vil unngå full firmabilbeskatning. Det er derfor gledelig at finansminister Siv Jensen nå forenkler i et stivbeint system som den forrige regjeringen unnlot å gjøre noe med. Slik bidrar FrP i regjering til å gjøre hverdagen enklere for mange med firmabil, og fra 2016 skal det bli enklere for folk flest å kunne nytte firmabilen til privat bruk, til og fra jobb, uten at full firmabilbeskatning utløses.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s