En strengere justispolitikk virker

Mens tidligere justisminister Storberget reduserte soningskøene ved å slippe folk fri (fremskutt løslatelse) eller la dem ligge på sofaen hjemme (hjemmesoning), har regjeringen tatt i bruk et gammelt forslag fra Fremskrittspartiet, nemlig å leie fengselsplasser i utlandet. Ved å leie 242 fengselsplasser i Nederland har vi allerede klart å redusere soningskøen med omtrent 25 %, fra 1020 for to måneder siden til 736 nå.

Samtidig har vi etablert 129 nye soningsplasser i Norge ved celledublering og ved å bygge nye plasser innenfor allerede eksisterende fengselsmurer. Soningsavtalen med Nederland gir kriminalomsorgen et nødvendig pusterom for å bygge opp kapasiteten i Norge, og vi har satt i gang arbeidet med å få 300 nye soningsplasser på Sørlandet og nesten 200 fengselsplasser i budsjett for 2016. Vi skal altså få flere varige fengselsplasser i Norge, men leier fengselsplasser i utlandet som et midlertidig strakstiltak, slik at de kriminelle fullt og helt må sone straffene de er dømt for!

Med Fremskrittspartiet i regjering har vi i tillegg styrket politiet med 870 nye årsverk, og det ligger i budsjettet for 2016 inne en økning på ytterligere 350 nye årsverk. På kort tid har regjeringen med andre ord fått på plass over 1000 nye politistillinger. Vi har lansert en politireform som vil øke nærheten til politiet, og sikre mer synlig politi hvor folk flest bor, samtidig som vi har styrket påtalemyndigheten for å få ned behandlingstiden av saker og slik raskere plassere kriminelle i fengsel.

Alle disse grepene har ført til at oppklaringsprosenten hos politiet har økt fra 37,5 % ved regjeringsskiftet, til 44,5 % nå. Det viser at målrettet arbeid virker og at man både kan få behandlet og løst flere saker, samtidig som man reduserer soningskøen uten å måtte gå på akkord med rettsforståelsen til vanlige folk ved å la folk slippe fri tidligere eller få sone hjemme.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s