Nei til ny arveavgift

Fremskrittspartiet fjernet arveavgiften umiddelbart etter at vi kom i regjering. Dette betyr mye for folk flest. Den rammet særlig hardt ved generasjonsskifte i familiebedrifter, men også når neste generasjon skulle overta en eiendom.  Nå trenger man ikke lenger å betale enorme summer til staten hvis man arver hytten eller barndomshjemmet som har vært eid av familien i flere generasjoner. I noen tilfeller opplevde man også at avgiften var årsaken til at samlingsstedet for familien måtte selges.

Dessverre argumenterer nå både Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet for å innføre en ny arveavgift, og i verste fall kan disse partiene ved et regjeringsskifte gjeninnføre arveavgiften allerede i statsbudsjettet for 2018.

Sosialister skal selvsagt få lov til å testamentere sine egne penger til staten. Vi vil imidlertid at folk skal få bestemme selv om de vil ha Martin Kolberg og Arbeiderpartiet som arvinger, eller om de heller vil gi sine barnebarn en god start i livet. Dette handler om frihet for den enkelte familie. I Frp karakteriserer vi arveavgiften som en skatt på død, og en utspekulert måte å dra inn de siste skattekronene fra avdøde mennesker på. Vi er godt fornøyd med at finansminister Siv Jensen fjernet avgiften allerede i vårt første budsjett, og har ingen planer om å gjeninnføre den på noe vis

La oss håpe at vi aldri igjen kommer i en situasjon der staten er delarving i nesten ethvert arveoppgjør.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s