Flere i jobb med lavere skatt

Lavere skatt på arbeidsplasser gir flere arbeidsplasser. Hvis skatten på arbeidsplasser derimot er for høy vil dette automatisk føre til færre arbeidsplasser. Folk flest skjønner sammenhengen, og en rapport fra analyseselskapet Menon fjerner enhver tvil. Ekspertene dokumenterer svart-på-hvitt at skattelette gir økte investeringer i næringslivet enten man kutter formuesskatten, utbytteskatten eller selskapsskatten.

Torstein Tvedt Solberg fra Arbeiderpartiet argumenterer i et leserbrev i Rogalands Avis 4. februar for at regjeringen burde bruke skattepenger på å skape arbeidsplasser istedenfor å gi skattelettelser. Dette er en rar Ap-argumentasjon når det er bred faglig enighet om at det er en klar sammenheng mellom skattelette og økt sysselsetting i privat sektor.

Arbeiderpartiet har alltid hevdet at alkoholavgifter fører til lavere forbruk av lovlig omsatt alkohol, og Arbeiderpartiet burde i samme ånd innse at overdreven skattlegging av arbeidsplasser fører til færre arbeidsplasser. Det er heller ikke sånn at alle i Rogaland kan jobbe i offentlig sektor eller leve av offentlig finansierte prosjekter. La meg imidlertid minne om at Fremskrittspartiet i tillegg til 2% lavere selskapsskatt for 2016 har fått gjennomslag for en tiltakspakke for økt sysselsetting på over 4 milliarder kroner til områder som er rammet av lav oljepris.

Fremskrittspartiet og regjeringen er imidlertid klare til å ta ytterligere grep om nødvendig, og på lang sikt er lavere skatt på norske arbeidsplasser den mest effektive medisinen for å  få flere jobber. Det er nemlig ingenting vi kan gjøre med at oljeprisen holdes nede av amerikansk skiferolje.

Jeg er glad for Arbeiderpartiet nå er villige til å akseptere lavere selskapsskatt fremover, men det er samtidig trist at Arbeiderpartiet i sitt alternative statsbudsjett for 2016 gikk inn for å øke det totale skattetrykket med mer enn 10 milliarder kroner.

Fremskrittspartiet vil aldri akseptere en Ap-politikk som handler om at folk flest må betale regningen for lavere selskapsskatt. Fremskrittspartiet vil tvert imot senke skattetrykket for alle. Arbeiderpartiets vingling og utrygghet om arbeidsplasser er det siste Norge trenger i dagens situasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s