Avgiftskutt på båtmotor en suksess

Båt og båtliv er en viktig del av norsk kultur, og påsken er for mange båtfolk selve starten på båtsesongen. Fremskrittspartiet og regjeringen fjernet hele båtmotoravgiften fra 1. juli 2014, og det betyr at folk sparer titusener av kroner. Selv en liten båtmotor på 9,9HK ble 2.000 kroner billigere, og man sparer over 20.000 kroner på en båtmotor med 100 hester.

FrPs avgiftskutt har vært en kjempesuksess både for forbrukerne og norsk næringsliv, fordi billigere fritidsbåter gir folk flest bedre muligheter til å nyte den norske skjærgården på sitt beste. Avgiftslettelsen har gjort at vannscootersalget doblet seg fra 2014 til 2015, og at det også er stor fart i omsetningen av båter for folk flest mellom 4 og 7 meter. Dette kan tyde på at flere enn før vil bruke mer tid på sjøen i år.

Det er vanskelig å forstå hvorfor den gamle båtmotoravgiften fra 1970-tallet overlevde så lenge som den gjorde. Avgiften var svært dyr å kreve inn, og inntektene til staten var beskjedne. Avgiften har bremset fornyelsen av båtmotorene, men nå er det enklere for folk å bytte ut gamle totaktsmotorer med moderne motorer med betydelig lavere utslipp. Jeg er stolt av at FrP fjernet hele avgiften, for avgiftskuttet var et godt miljøtiltak. Nye motorer støyer mindre og bruker mindre drivstoff enn eldre motorer, samtidig som det ble billigere for folk flest å ta sjøen i bruk.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s