Knuses sparegrisen?

Oljefondet var 4 174 milliarder kroner på første møte i Stortinget etter valget i 2013, og i dag, juni 2016, er det på over 7 100 milliarder kroner.

Arbeiderpartiet påstår likevel at denne regjeringen «knuser sparegrisen som skal betale våre barn og barnebarns pensjoner». Hvis sparegrisen knuses, må de jo mene at den tømmes eller reduseres.

Arbeiderpartiet mener dermed i fullt alvor at en årlig økning i sparegrisen på over ett tusen milliarder kroner er å knuse sparegrisen. Det gir virkelig grunn til å betvile kompetansen hos Norges største parti. Er den knust må det være fordi den er sprukket fordi den har vokst så mye.

Den beste politikken for å sikre at det er penger til å betale pensjoner for våre barn og barnebarn, er å tilrettelegge for økt aktivitet i næringslivet slik at flere i fremtiden kan betale skatt.

Det arbeidet er FrP i gang med. I regjering bidrar vi til at sparegrisen fortsatt legger på seg, samtidig som vi bygger landet. Lavere skatt gir flere arbeidsplasser. Skattesatsen for personer og selskaper var på 28 % i 2013, er nå redusert til 25 %, og vi skal frem mot 2018 redusere selskapsskatten til 23 % for slik å sikre økt aktivitet, økte investeringer og trygge arbeidsplasser.

Vi har startet en massiv satsing på infrastruktur for å knytte bo- og arbeidsmarkeder tettere sammen, samferdselsbudsjettet har økt med 50 % siden 2013, og vi har startet på et kunnskapsløft hvor norske elever og lærere skal bli bedre i realfag som eks. naturfag og matte. Behovet her burde være åpenbart, all den tid Aps egne finanspolitikere ikke kan den enkleste pluss og minus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s