Skolefraværet kraftig ned

Å stille krav til elever handler om å bry seg. Derfor bidro FrP i å innføre en fraværsgrense som skulle stille strengere krav til oppmøte, noe som har ført til at dagsfraværet hos elevene i snitt har gått ned med hele 40 %. Et større medisinsk mirakel har man vel sjelden opplevd før?

Høyt fravær har lenge vært en av de største utfordringene i skolen, og har ført til at elever har gått glipp av mye verdifull undervisning. Mange har dermed slitt med å bestå alle fag og få et vitnemål. Dette har vært en utfordring Fremskrittspartiet i regjering har tatt på alvor, og vi ser når at flere er tilstede på skolen, lærer mer og frafallet synker.

Lavere frafall i skolen er ikke bare positivt for elevene, men også for samfunnet for øvrig. Skal vi klare å sikre at flere ungdommer får ta del i arbeidslivet, er den beste løsningen å sørge for at flere kommer seg gjennom skoleløpet. Da er fraværsgrensen, sammen med målrettede tiltak som tidlig innsats og større styrking av yrkesfagene, helt avgjørende. Det er derfor Fremskrittspartiet i regjering har styrket satsingen på disse områdene. Slik tar vi elevenes fremtid på alvor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s