Vi må stanse rekrutteringen til Luksusfellen

En undersøkelse fra noen år tilbake viste at kun halvparten av de mellom 18 og 20 år kunne svare skikkelig på hva rente er. De klarte ikke å identifisere det beste av tre enkle lånetilbud. Det betyr at TV3 vil ha en utømmelig kilde av kandidater til Luksusfellen i mange år fremover, om vi ikke stanser den rekrutteringen. Da trenger vi mer kunnskap om personlig økonomi inn i skolen, ikke mindre.

Nå pågår det et arbeid med fagfornyelsen, hvor vi skal fornye læreplanene, gjøre tydelige prioriteringer og endre litt på fagenes innhold. Nye læreplaner skal være klare for elevene høsten 2020. Fremskrittspartiet har i lang tid vært en forkjemper for at personlig økonomi må få en større plass i skolen enn i dag, og i arbeidet med fagfornyelsen vil dette være en prioritert sak for oss.

Både finansinstitusjoner, økonomieksperter, næringsliv, foreldre og akademia er enige om at personlig økonomi må sterkere inn i skolen, og i en tid med stadig voksende forbruks- og kredittkortgjeld blant unge i alderen 18-26 år, er det viktigere enn noensinne. Økt oppmerksomhet og kunnskap om lønn, skatt, renter, lånetilbud og ikke minst en forståelse av at lån må betales tilbake vil alle få bruk for. Derfor vil FrP jobbe for at personlig økonomi får en viktig plass i fagfornyelsen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s