Lekser i skolen

Hele mitt politiske engasjement handler om å flytte makt og bestemmelsesrett bort fra politikere og byråkrater, og over til hvert enkelt menneske. Det gjelder også i skolen, og debatten om lekser. Det er foreldrene som har ansvar for sine barn, da må de også ha frihet til å velge de skolene de mener organiserer skoledagen på den måten de mener er best for sine barn.

Personlig er jeg tilhenger av lekser, og tror det gir bedre læring for barna. Men jeg mener også at det som kanskje er rett for meg og min familie, ikke nødvendigvis er rett for alle andre. Derfor ønsker jeg mer valgfrihet, og at skolene selv skal stå fritt til å velge om de vil bruke lekser eller ikke. Overlater vi dette til hver enkelt skole er det best om vi også har fritt skolevalg. Da kan foreldrene velge den skolen som har det tilbudet de mener gir best læring for sine barn. I dag avgjør gateadressen og postnummeret ditt hvilken skole barna dine skal gå på.

Mitt mål er at alle elever skal ha muligheten til å få være den beste versjonen av seg selv, og at hver enkelt skole og lærer skal ha frihet til å styre mer. Hver elev har forskjellige ferdigheter, talenter og kvalifikasjoner, og man lærer på forskjellige måter og i ulikt tempo. Noen liker lekser, andre ikke. Derfor må vi ha et mangfold av tilbud også i skolesektoren, og med fritt skolevalg vil flere avgjørelser bli gjort av foreldrene, ikke politikerne.

Lærerne bør selv få bestemme om de vil bruke lekser som et verktøy, og foreldrene bør få velge hvilken skole barna deres skal gå på, fremfor at jeg og de andre politikerne på Stortinget skal bestemme hva som skal være best for alle landets ca 630 000 elever i grunnskolen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s