Lave asyltall – utgiftene stuper

Asyltilstrømningen i Norge er nå på sitt laveste på 20 år, noe som viser at streng politikk virker. I 2015 opplevde vi en historisk topp, hvor 31 000 asylsøkere kom på svært kort tid, etter at politikere både i Tyskland, Sverige og her hjemme nærmest konkurrerte om å ville ta i mot flest mulig. Resultatet ble at systemene holdt på å kollapse, og vi måtte fornye regelverket.
I 2015 gjorde vi derfor betydelige innstramminger i asylpolitikken. Fremskrittspartiet sto bak 14 av de 18 nye vedtakene som ble gjort i 2015, og som nå har ført til at Norge har en av de strengeste regelverkene i Europa.

Endringene og de lave asyltallene har ført til en dramatisk kostnadsreduksjon. I 2016 brukte vi 6,4 milliarder på asylmottak. I år er det satt av 1,2 milliarder. Vi bruker altså 5,2 milliarder kroner mindre per år på mottak av asylsøkere, etter at vi fikk strammet inn regelverket.

Skal vi ha et bærekraftig velferdssamfunn må vi ha kontroll på våre grenser. Det er med på å holde kostnadene nede, slik at vi frigjør midler til satsinger andre steder, som skole, mer politi, bedre helse og flere veier, men også å integrere de som faktisk har fått lovlig opphold.

Mange innvandrere kommer dessverre ikke i jobb, fordi integreringen er for dårlig. Mens 77 prosent av norske menn og kvinner er i arbeid, bidrar bare cirka halvparten av ikke-vestlige menn og kvinner.

Vi må derfor ikke ta i mot flere enn vi klarer å integrere, ellers vil vi ikke ha en bærekraftig velferdsmodell. Frp har lenge sagt at innvandringen må bremses, og at integreringen må styrkes. De som kommer til Norge og får lovlig opphold må raskt bosettes i en kommune, bli en del av det norske samfunnet, lære seg norsk og få seg en jobb.

2 kommentarer om “Lave asyltall – utgiftene stuper

 1. Men det er vel likevel sånn at tilstrømmingen fortsatt er stor, men da via familiegjenforening? For det record; Jeg har i og for seg ingenting i mot at vi har en innvandring, men de skal «oppføre seg», dvs akseptere vår normer. Og de skal forsørge seg selv. Bare et lite tips: Jimmie Åkesson sin tale for ei ukes tid sin var et politisk budskap jeg kan sette to streker under. Anbefales å se. https://youtu.be/sCLH4yd_m0E

  1. Jo, familiegjenforening er nå stor. Økte med 24 % i 2016, noe vi advarte mot da vi vedtok asylavtalen.

   I forbindelse med enigheten om asylavtalen i 2015, som ble behandlet i Stortinget i 2016 ,ble vi nedstemt av flertallet på Stortinget på følgende punkter:

   • Hevet botidskrav for permanent opphold fra 3 til 5 år.
   • Innføre skille i § 28 mellom flyktninger og utlendinger som får opphold på andre grunner (sekundær beskyttelse).
   • Midlertidig og begrenset oppholdstillatelse for enslige mindreårige asylsøkere.
   • Krav til 3 års arbeid eller utdanning for familiegjenforening
   • Forsørgelseskrav på 305 000 kr for familiegjenforening. (skal personer hente familien til Norge må de klare å forsørge dem og ikke sende regningen til skattebetalerne)

   De to siste punktene handler om familiegjenforening.

   I regjeringsplattformen har vi derimot fått aksept for å heve kravene for norsk statsborgerskap, at det skal innføres bruk av DNA-tester i alle familiegjenforeningssaker og strengere krav til forsørgerevne. Dette regner jeg med vi får saker til behandling om til Stortinget det neste året.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s