Bedre studentvelferd

Studiekvalitet er viktig for både studentene og for samfunnet. Frp har derfor valgt å satse på tiltak som øker kvaliteten i høyere utdanning, både med hensyn til studenter, lærekrefter og infrastruktur. For både studentene og samfunnet er det av stor økonomisk betydning at de fullfører på normert tid. Studenter som klarer det sparer titusener i studielån, og kommer raskere ut i lønnet, verdiskapende arbeid enn dem som bruker lenger tid. Men for at flest mulig studenter skal klare dette må de kunne bruke mesteparten av sin tid på studier. Da må ordningene for lån og stipend være gode.

Studentene har fått økt sine inntekter så lenge Frp har vært med i regjering. I alle budsjettene siden 2013 har studiestøtten økt utover prisvekst, og på den måte styrket studentenes kjøpekraft. I tillegg innfører vi 11 måneders studiestøtte, og har økt frikortgrensen til 55 000 kr. Studenter kan med andre ord tjene 55 000 kr skattefritt hvert år. Vi har også gitt fagskolestudentene rett til permisjon ved fødsel og omsorg for barn.

Flere studentboliger har vært viktig for Frp, og vi er opptatt av å gjøre det enkelt å bygge «studentbyer». Det bygges nå 2200 studentboliger i året, mens gjennomsnittet fra 2006 til 2013 var på under 1000 boliger i året.

Frp vil fortsette arbeidet for bedre studentvelferd, slik at flest mulig studenter får en best mulig studietid der de kan konsentrere seg om å fullføre studiene og få seg en jobb.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s