Nå kommer motorveien mellom Kristiansand og Stavanger!

I 2013 drev jeg valgkamp i Rogaland for å bli stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, og som eneste parti kjempet vi for 4-felt mellom Kristiansand og Stavanger og eget utbyggingsselskap for vei. På fredag var en rekke ordførere, stortingsrepresentanter og folk fra næringslivet samlet på Forus for åpningen av Nye Veier AS sitt kontor i Rogaland, som nå skal bygge 4-felt med 110 km/t mellom Kristiansand og Stavanger. Utrolig hyggelig at så mange opposisjonspolitikere deltok på feiringen av 2 av FrP sine store gjennomslag i regjering.

Effektiv transport for arbeidspendlere og næringstransport, og for å knytte bo- og arbeidsregioner tettere sammen har alltid vært en av FrPs viktigste saker. Mens man før bygget stykkevis og delt, planlegger og bygger man nå mer helhetlig, noe som gir bedre løsninger og kutter kostnader.

Nye Veier har tross sterk motstand fra spesielt de rødgrønne, allerede rukket å bli en suksess. De fikk i ansvar å bygge 530 kilometer med 4-felts motorvei og fartsgrense 110 km/t, og fikk en tidsramme på 20 år å forholde seg til. Allerede nå varsler de at de vil klare å ferdigstille hele porteføljen på 12 år, og med en besparelse på 30 milliarder kroner. Da er det verdt å huske på at Senterpartiet mente at Nye Veier ville være å sette norsk veibygging tiår tilbake i tid.

I arbeidet med sin tiårige transportplan før valget i 2013, mente den rødgrønne regjeringen at man på strekningen Kristiansand – Stavanger ikke trengte mer enn 2 og 3-feltsvei, med lave fartsgrenser. De satte ikke av en eneste krone frem til 2023 mellom Ålgård og Lyngdal. Med FrP i regjering forventer Nye Veier nå å ferdigstille 4-felt og 110 km/t i 2027/2028.

Strekningen er i dag på ca 203 km, og skal reduseres til om lag 170 km. Reisetiden til Kristiansand vil bli halvert, og man skal kunne kjøre fra Oslo til Stavanger på 4-felts motorvei på omtrent 5 timer. I dag er veien lite trafikksikker og mange møteulykker, og over Kvinesheia er det flere tungbiler enn på alle de andre fjellovergangene til sammen. Med møtefri vei vil trafikksikkerheten øke betydelig.

Mange sier det spiller liten rolle hvem som er i regjering. Vel, gravemaskinene går i gang i november fra Kristiansand, og kontraktene i Rogaland vil være i markedet i 2019. Veien vi har snakket om i 40 år, blir endelig realisert, og for oss som bor på sørvest-landet vil kanskje denne strekningen være det fremste beviset på at det faktisk spiller en stor rolle hvem man stemmer på, og hvem som er i regjering.

En kommentar om “Nå kommer motorveien mellom Kristiansand og Stavanger!

  1. Veldig bra. Jeg har ingen nytte av denne veien selv, men er glad for alle gode veier som bygges uansett. En annen vei jeg heller ikke har nytte av selv, men som jeg absolutt håper blir tatt tak i, er E16, veien mellom Bergen og Voss. Her skjer det altfor mange dødsulykker og stadige stengning pga ras. Men flott at FrP står på og bygger landet! Og det sier jeg, selv om jeg ikke er medlem, derimot eks-Ap-medlem 😉 https://www.nrk.no/hordaland/e16-bergen-voss-kara-til-_noregs-verste-veg_-1.14029144

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s