«Mindre makt i denne sal»

I 1872 sto Johan Sverdrup på talerstolen i Stortinget og sa de berømte ord «All makt i denne sal». Selv håper jeg at mitt ettermæle som stortingsrepresentant skal bli at jeg bidro til «mindre makt i denne sal».Jeg har nemlig et litt annet syn på makt enn andre politikere.

Som aktiv politiker ønsker også jeg å være en del av det flertallet som bestemmer, men det er ikke for å dekke eget maktbehov.
Mitt mål er å flytte mest mulig makt bort fra politikere og byråkrater, og la innbyggerne selv få bestemme mer. Det var dette som gjorde at jeg ble politisk interessert, og meldte meg inn i Fremskrittspartiet for snart 20 år siden.
Som stortingsrepresentant verdsetter jeg at mennesker er forskjellige, og lever annerledes enn hva jeg selv ville gjort. Vi er unike og forskjellige, har forskjellige ønsker og behov, ser ulike muligheter, og tar forskjellige valg. Heldigvis. Vi utfyller og utfordrer hverandre, og slik får vi et sterkere og bedre samfunn.
Dette er mine grunnverdier, og jeg er overbevist om at du vet bedre enn meg hva som er best for deg og din familie. Du vet best hvilke muligheter og utfordringer du og din familie har, derfor jobber jeg for at flere avgjørelser i en families liv skal fattes rundt kjøkkenbordet, og ikke rundt kongens bord.
Jeg mener du skal bestemme mer over eget liv, egen eiendom og egne penger.Jeg er for like muligheter, men ikke at alle må velge likt, enten det gjelder barnehage, skole, rusbehandling eller eldreomsorg, for å nevne noe.Vi skal sette mennesker foran systemer, og må tilrettelegge for mer valgfrihet innenfor valg av barnehage, skolevesenet, fritt behandlingsvalg når du blir syk og fritt sykehjemsvalg på tvers av kommunegrenser den dagen behovet melder seg. Vi blir født som individer, vi lever forskjellig gjennom et langt liv, og da bør vi ikke tillate at vi skal dø som kopier på helt like institusjoner.
Eiendomsretten er et annet viktig prinsipp for meg. Eiendomsskatt og boplikt er jeg motstander av, og jeg mener plan- og bygningsloven er altfor omfattende og tungvint. Det bør bli enklere å bygge på egen eiendom, og mer makt til å avgjøre dette bør flyttes fra politikere og byråkrater og over til deg.
Alle innbyggere må betale en andel av sin inntekt i skatt for at vi skal kunne betale for velferdstjenestene i samfunnet. Vi har et utrolig godt sikkerhetsnett her i landet, hvor alle blir ivaretatt, men likevel har vi alt for mange som ikke kan leve av egen inntekt.
Skattenivået vi har i Norge er for høyt, og det er et stort potensial for å effektivisere de offentlige tjenestene vi har.Som samfunn burde vi være forpliktet til å alltid lete etter bedre og billigere muligheter å gjøre ting på. Dessverre velger de fleste enkleste utvei når utgiftene øker, man øker skatter og avgifter. Da slipper man som politiker å ta upopulære avgjørelser om effektivisering og kutt, og økte kostnader spres i stedet utover alle.

Jeg har en grunnleggende tro på at du vet bedre enn meg hvordan dine egne penger best skal forvaltes. Derfor jobber jeg for at staten skal drive mer effektivt, slik at det er mulig at du kan betale inn mindre i skatt.Det er dette som driver meg. Respekt for din tid, ditt liv, din eiendom og dine penger.Jeg er med i politikken fordi jeg ønsker å bestemme mindre over deg og ditt liv, og fordi jeg ønsker «mindre makt i denne sal».cropped-roy_steffensen_stortinget2.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s