Mot ny rekord i lærekontrakter!

Norge vil trenge ca 100 000 flere fagarbeidere mot 2040, og bedriftene sier de mangler håndverkere med rett kompetanse. Da har vi to alternativer, enten importere dem, eller utdanne dem selv. Mitt mål er å utdanne dem selv.

Vi trenger derfor flere som går på jobb i kjeledress, og derfor har det vært viktig for FrP med et yrkesfagløft. I regjering har vi blant annet økt lærlingtilskuddet 7 ganger og skjerpet krav om bruk av lærlinger ved offentlige anbud. Vi er på rett vei, har høye søkertall til yrkesfagene og flere fullfører og består nå en yrkesrettet videregående utdanning. I 2017 fikk rekordmange lærekontrakt, og basert på augusttallene går det nå mot økning og forhåpentligvis ny rekord i antall lærekontrakter for tredje år på rad.

Fremover skal vi innføre et eget valgfag i ungdomskolen for håndverk, tilby flere alternative praksisrettede løp i yrkesfag og gjøre yrkesfagene mer praktiske og mindre teoretiske. Vi har styrket de yrkesrettede utdanningene med nesten 700 millioner siden 2013, og i år er Yrkesfagenes år hvor målet er å øke interessen og statusen til yrkesfagene.

Satsingen på yrkesfag skal fortsette fra vår side.

Regjeringen kan imidlertid ikke klare dette alene. Vi vil trenge flere lærebedrifter i årene som kommer. Bedriftene vil ha større behov for fagarbeidere og derfor må de, sammen med det offentlige, bidra i dugnaden med å skaffe nok læreplasser. Det er på den måten næringslivet senere kan få faglært arbeidskraft

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s