Om meg

Mitt navn er Roy Steffensen, og jeg er født og oppvokst på Kvitsøy, en øy som ligger ca 30 minutter utenfor Stavanger i Rogaland.

Jeg er fra høsten 2013 innvalgt som stortingsrepresentant for Rogaland. Jeg sto på 2.plass på stortingslisten i Rogaland i 2017, og med 19,7 % av stemmene fikk vi inn 3 representanter.

Jeg ble nominert til valget i 2013 etter å ha blitt fremmet av blant annet lokallagene i Kvitsøy, Rennesøy, Finnøy, Stavanger og ikke minst FpU, som var først ute med å foreslå meg.  Nominasjonskomiteen i Rogaland la deretter frem sin innstilling i september, før nominasjonsmøtet avgjorde plasseringen 24.november 2012.

9.september 2013 ble det imidlertid klart at min nye tilværelse blir på Stortinget i 4 år. image

Jeg jobbet fra 2008 til valget 2013 på lakseoppdrettet ved Hestholmen, et anlegg eid av Grieg Seafood. Her produserte vi flere tusen tonn med laks i året.

En generasjon tar omtrent 18 måneder fra utsett i sjø, til slakt.

Etter valget i 2011 reduserte jeg stillingen min hos Grieg til ca 50 %, og er for tiden varaordfører i Kvitsøy, samt rådgiver for FrPs bystyregruppe i Stavanger i 50 % stilling.

Jeg er født i 1980, har bodd både i Oslo og Stavanger, og har også sittet i Stavanger bystyre mellom 2003 og 2007. Det har likevel aldri vært tvil om at det er Kvitsøy som er hjemme, og her kjøpte jeg for omtrent 1 år siden en bolig fra 1891. Jeg flyttet til Ålgård høsten 2014 for at det skulle bli enklere å kombinere familieliv med pendling i Oslo, men har sørget for å skaffe meg en tomt på Kvitsøy slik at jeg en gang kan bygge der.

Mitt politiske engasjement har vel alltid vært tilstede, og jeg husker at jeg som ung tenåring satt ved kjøkkenbordet og diskuterte og spurte mor om blant annet kvoteringsregler for kommunestyrer. Jeg mente at det var helt galt at folk f.eks. ble valgt inn i formannskap på grunn av kjønn, og jeg tror at dette var mitt første politiske standpunkt 🙂

Jeg meldte meg inn i Fremskrittspartiets Ungdom 13.mai i 1998, mens jeg gikk på St. Olav videregående skole. Årsaken til at jeg ble aktivt medlem var fordi at jeg ble inspirert av liberalismen, om personlig frihet og individet i fokus, og dermed var både FpU og FrP de som var best egnet til å få gjennomslag for mest mulig av det jeg personlig står for.

Etter snart 15 år som medlem i fremskrittsbevegelsen er det selvfølgelig noen ting jeg er uenig med partiet i, men i det store og det hele så er FrP fortsatt det partiet jeg er minst uenig med, og som er best egnet til å få gjennomslag for mest mulig av det jeg står for, som f.eks:

– liberalisering av plan- og bygningsloven (gjøre det enklere å bygge og bo)
– mer ressurser til politiet og strengere straffer for kriminelle
– generelt færre reguleringer, lover og regler
– la innbyggerne få beholde mer av skattepengene sine, og selv avgjøre hva de vil bruke dem på

FrP sitt mål kan for enkelthets skyld egentlig oppsummeres i en setning, og det er «sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep».

Selv liker jeg best å bruke kardemommeloven som utgangspunkt for mitt politiske ståsted, og min klare målsetning som politiker vil nok kanskje oppfattes som litt rar, da det alltid vil være å få minst mulig makt.

Jeg ønsker nemlig å flytte mest mulig makt bort fra politikere og byråkrater, og la innbyggerne selv få bestemme så mye som mulig over eget liv og eiendom.

3 kommentarer om “Om meg

  1. Hello to all
    In this enigmatical continuously, I disposition you all
    Rise your family and friends

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s